Blog

Fleksibilni Zidovi sa Bezbroj Konfiguracija u Prostoru

22. 05. 2017.

Prostor ovog objekta ima uklonljive vanjske i rekonfigurabilne pregradne zidove, što znači da se lako može prilagoditi različitim aktivnostima. Projektovan od strane japanskog arhitekte Aki Hamada. Želja za izgradnjom višenamjenskog objekta dovelo Hamada da projektuje fleksibilan sistem pregradnih zidova i fasadnih panela. Unutar objekta, podesivi zidovi su napravljeni od drveta. Zidovi kližu po podnim i stropnim vodilicama, i mogu se gurati naprijed-nazad. Vanjski zidovi nude sličan stepen fleksibilnosti, s tim da su napravljeni od čeličnih panela.

“Očekujemo da će ovo mjesto biti prihvaćeno od lokalne zajednice kao mjesto za okupljanje ljudi, mjenjajući se iz dana u dan uz aktivnu upetljanost različitih ljudi.”

Prostor ovog objekta ima uklonljive vanjske i rekonfigurabilne pregradne zidove, što znači da se lako može prilagoditi različitim aktivnostima. Projektovan od strane japanskog arhitekte Aki Hamada. Želja za izgradnjom višenamjenskog objekta dovelo Hamada da projektuje fleksibilan sistem pregradnih zidova i fasadnih panela. Unutar objekta, podesivi zidovi su napravljeni od drveta. Zidovi kližu po podnim i stropnim vodilicama, i […]