Projekat

Apartmani “Srebrna Lisica” Bjelašnica

17. 12. 2015.

Investitor: “NEIMARI” d.o.o. Sarajevo

Projektant: Studio NonStop

Nadzor: Domoinvest d.o.o.

Realizacija: 2015/2016. godina

 

Objekat br. 8 je 2Su+P+2+M spratnosti.

U suterenu -2 je smjestena garaža sa 11 parking mjesta veličine 305 m2 i ostavama za skije (skijašnicama) koje se griju i ventilišu.

Na suterenu -1 smješteni su zajednički prostori za korisnike objekta: dnevni boravak, fitnes i sauna sa pratećim prostorijama sanitarija i garderoba i ulaz sa Trga koji se dobija uvlačenjem pod glavni korpus objekta.

U prizemlju objekta, osim natkrivenog ulaza u objekat (koji se također dobija uvlačenjem pod glavni korpus objekta) su tri dvosobna apartmana veličine od 42,02; 44,14 i 56,37 m2.

Na prvoj etaži se nalaze jedan trosoban apartman veličine od 76,57 m2 i dva dvosobna apartmana veličine 46,80 i 50,11m2.

Na drugoj etaži se nalaze jedan trosoban apartman veličine od 72,50 m2 i dva dvosobna apartmana veličine 44,82 i 48,05 m2.

Na mansardi se nalaze jedan trosoban apartman veličine od 68,25 m2 i dva dvosobna apartmana veličine 42,84 i 46,04 m2.

Dvosobni apartmani sastoje se od ulaznog dijela, sanitarija, dnevnog boravka u okviru kojeg se nalazi kuhinja i trpezarija, i spavaća soba.

Sve otvore je moguće sa vanjske strane zatvoriti vratima (griljama).

Trosobni apartmani sastoje se od ulaznog dijela, sanitarija, dnevnog boravka u okviru kojeg se nalazi kuhinja i trpezarija, i dvije spavaće sobe. Također je sve otvore moguće sa vanjske strane zatvoriti vratima (griljama).

Apartmani su orijentirani ka istoku i zapadu u zavisnosti od pozicije na etaži, dok su komunikacije uvijek centralno postavljene, tako da su svi korisnici u jednakoj poziciji – imaju povoljno osvjetljenje i pogled. Zajedničke prostore čine garaža, ostave, dnevni boravak, sauna i fitnes.

Iz garaže se u apartmane i zajedničke prostorije na S-2 pristupa trokrakim stepeništem i liftom. Fasade su oblikovane savremenim materijalima. Glavni volumen „omotač objekta“, sjeverna i južna fasada te krov, se planiraju izraditi kao ventilirane fasade i krov čija je finalna obrada od visokokvalitetnog aluminijskog lima „PREFA“, a „glavne fasade“, istočna i zapadna fasada su također planirane kao ventilirane fasade čija je finalna obrada od Fundermax ploča.

Na istočnoj i zapadnoj strani, objekat je u prizemlju uvučen pod gabarit etažom te je samim tim i obrada fasada drugačija od fasada na etažama. Ove fasade su kao i fasade suterena S-1 finalno obrađene lokalnim lomljenim kamenom.

Apartmani "Srebrna Lisica" se nalaze na Bjelašnici, olimpijskoj planini u blizini Sarajeva koji će po završetku radova biti jedan od najmodernije opremljenih turističkih kompleksa na Bjelašnici. Projekat je veoma funkcionalan za svoju namjenu te u svom sastavu ima garažu sa 11 parking mjesta, ostavu za skije koja se grije i ventiliše, fitnes i saunu, te spavaće sobe i dnevni boravak.