Objekat

Poslovna zgrada Vrazova

10. 11. 2014.

Projekat: Vrazova
Namjena: Poslovni objekat
Veličina: 360 m2
Opis usluge: Kompletna adaptacija
Godina: 2008.

Objekat je smješten na izuzetno atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada, u ulici Vrazova. U neposrednoj blizini objekta nalazi se zgrada Predsjedništva BiH, Kantonalni sud, Općina centar, sportsko-rekreativni centar Skenderija, Dom zdravlja Vrazova, brojne banke itd. Objekat se nalazi nedaleko od starog dijela grada – Baščaršije, te od stadiona Koševo.

Navdeni objekat je izgrađen u neorenesansnom stilu, početkom 20. vijeka, u periodu austrougarske vladavine. U početku je korišten kao stambeni objekat, sve do sedamdesetih godina prošlog vijeka kada je prerastao u sjedište građevinske firme Domoinvest. Pošto je u ratnom periodu objekat pretrpio određena oštećenja, 2007. godine pristupilo se potpunoj adaptaciji, a spoljašnji izgled zadržan je zbog historijsko-kulturološkog naslijeđa i značaja, te umjetničke vrijednosti.

Danas je ova zgrada zadržala fasadom prijašnji izgled dok je unutrašnjost u potpunosti adaptirana i prilagođena današnjim modernim uslovima života i poslovanja.

Cijeli objekat raspolaže najsavremenijom i potpuno novom infrastrukturom. Objekat posjeduje najmoderniju opremu slabe i jake elektroinstalacije, a povezan je i na vodovodno-kanalizacioni sistem. Pored navedenog, objekat posjeduje video-nadzor, alarm, ISDN linije, te ADSL konekciju prema internetu. Bitno je naglasiti da je cijeli prostor klimatiziran.

Objekat zauzima ukupnu površinu približnu 360m². Gledano prema spratnosti, ima podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Poslovni prostori se po potrebi lahko mogu preurediti u prostore za drugu namjenu. Unutar prostora nalazi se centralno stepenište koje je povezuje spratove. Uz objekat se nalazi i dio dvorišta površine 95 m².

Cijeli objekat je kompletno adaptiran 2008. godine. U cijelom prostoru izvršeni su kompletni građevinsko-zanatski radovi (grubi i fini). Nanovo su urađene i sve električne, gasne i vodovodne instalacije, te klimatizacija.

Prilikom uređenja unutrašnjeg prostora zgrade vodilo se računa o ugrađivanju visoko-kvalitetnih materijala. Svi podovi i stropovi u zgradi su urađeni profesionalno i po najvišim standardima, a izgledaju veoma atraktivno. U cijelom objektu je postavljena nova eloksirana bravarija, te uređena moderna rasvjeta. Također su urađeni i svi molersko-farbarski radovi, kako u enterijeru objekta, tako i na fasadi.

Lokacija

Dokumenti

Stanovi

Broj soba
od
do
Kvadratura
od
do
Cijena
od
do
KM