Blog

Najbolja orijentacija tijela tokom spavanja

30. 11. 2016.

spanaasdKada je tijelo u vodoravnom položaju, vaš puls odmah opada. Tijelo čini ovu prilagodbu, jer ako krv se pumpa istom brzinom i snagom, previše će ići u glavu, nanoseći štetu mozgu.

Sada, ako vam je glava prema sjeveru okrenuta i u tom položaju ste 5 do 6 sati, Zemljino magnetno polje će izazvati pritisak na mozak. Ako ste iznad određene dobi i vaše krvne žile su slabe, može doći do krvarenja i paralize.

I ako je vaš sistem dovoljno snažan i takve se stvari ne dešavaju, ova orijentacija tijela tokom spavanja može vas dovesti u uznemireno stanje,  jer tokom spavanja postoji više nego što bi trebalo cirkulacije u mozgu. Naravno, jedan ili nekoliko dana spavanja okrenute glave prema sjeveru neće imati uopšte efekta. Kakve nevolje može dovesti ova zanemarena činjenica ovisi o tome koliko je sistem jak.

Dakle, koja je najbolja orijentacija?

Istok je najbolji.

Sjeveroistok je u redu.

Zapad je u redu.

Južni, ako morate.

 

Laku noć

Kada je tijelo u vodoravnom položaju, vaš puls odmah opada. Tijelo čini ovu prilagodbu, jer ako krv se pumpa istom brzinom i snagom, previše će ići u glavu, nanoseći štetu mozgu. Sada, ako vam je glava prema sjeveru okrenuta i u tom položaju ste 5 do 6 sati, Zemljino magnetno polje će izazvati pritisak na […]