Blog

Dekorativna Boja za Zidove – Hoblio

26. 06. 2017.

Hoblio je linija firme Antiche Terre Fiorentine koja je dizajnerski unaprijeđena, vrhunskog kvaliteta a boje ove linije proizvode izuzetan efekat prelamanja svjetlosti i sijenke. Boje su potpuno na bazi vode, ekološke i proizvedene sa pažljivim odabirom sirovina. Dizajnerska tehnika Hoblio se proizvodi u velikom broju boja koje su podijeljene u tri kolor opcije: zlato (boje iz ove opcije su izuzetnog sjaja), srebro i mat.

Kako dobiti željeni ton

U osnovnu neutralnu bazu boje (kantica od 2,5 litara) se usipa jedna četvrtina, polovina ili cijeli toner u zavisnosti koju nijansu boje želite. Masa se promješa dobro lopaticom ili mikserom.

Proces nanošenja boje Hoblio

Proces nanošenja ovih boja je jednostavan međutim potrebno je strogo se držati uputstva proizvođača. Na predhodno gletovanu površinu zida nanese se podloga i akrilna emulzija da bi se tehnika dobro uhvatla za podlogu .Uvjerite se da je podloga potpuno suha pa počnite sa nanošenjem tehnike. Dekorativna tehnika se nanosi u dva sloja. Prvi sloj treba biti razrijeđen 20-25% sa vodom a drugi sloj je nešto gušće razrijeđen 15-20%.

Tehnika se može nanositi četkom ili kompresorom. Upotrebom kompresora se dobija ujednačen izgled zida dok primjenom četke na zidu ostaju zanimljive šare i zanimljiv svijetlo-tanmi efekat. Moguće je ujednačavanje šara uz pomoć špakle. Nanošenje boje se vrši bez prekida na cijeloj površini zida. U zavisnosti od kretanja četke dobijaju se različiti efekti. Zadržite isto kretanje četke u cijeloj prostoriji.

izvor: www.gradnja.rs

Hoblio je linija firme Antiche Terre Fiorentine koja je dizajnerski unaprijeđena, vrhunskog kvaliteta a boje ove linije proizvode izuzetan efekat prelamanja svjetlosti i sijenke. Boje su potpuno na bazi vode, ekološke i proizvedene sa pažljivim odabirom sirovina. Dizajnerska tehnika Hoblio se proizvodi u velikom broju boja koje su podijeljene u tri kolor opcije: zlato (boje iz […]